Kennisorganisatie Isential start campagne voor meer IT-docenten uit de praktijk

Kennisorganisatie Isential start campagne voor meer IT-docenten uit de praktijk

Er is in het IT-onderwijs in Nederland een groot tekort aan goede docenten, terwijl de technologisch vooruitstrevende IT-branche juist steeds meer goed opgeleide professionals nodig heeft om op nationaal en internationaal niveau slagvaardig en concurrerend te blijven. “Het hele bedrijfsleven is in toenemende mate afhankelijk van innovatieve IT-oplossingen,” meldt Isential-directeur Carlo Kalkman. “Daarom is het van groot belang om in het bedrijfsleven ervaren IT’ers te vinden die hun kennis willen inzetten om een nieuwe generatie IT-talenten op te leiden en te inspireren.”

Campagne Hybride IT-docent

Met een nieuwe campagne, gericht op IT professionals en aanbieders van IT-diensten, gaat kennisorganisatie Isential op zoek naar ervaren IT’ers die een deeltijdbaan in het onderwijs ambiëren.

‘Om symbolisch de aandacht te vestigen op het tekort aan goede docenten hebben we de ‘Isential Deel–Je–Kennis–Trophy–2017’ in het leven geroepen. We vragen IT’ers en bedrijven na te denken over het delen van hun kennis en ervaring met nieuwe generaties. Dat is van groot belang voor het kwaliteitsniveau van de branche. En ook ontstaan de meest verrassende ontwikkelingen en grandioze samenwerkingen waar kennis wordt gedeeld.'
Carlo Kalkman

CARLO KALKMAN

(Voor)delen

Het combineren van werken als IT’er en les geven als zogenaamde ‘hybride IT-docent’ biedt volgens Kalkman veel voordelen. “Als docent groei je als professional én als mens. Het delen van kennis met leergierige studenten geeft veel voldoening; dat horen we vaak van onze docenten. Je bevestigt je status als expert. Je kunt je portfolio en ervaring uitbreiden, frisse inzichten opdoen en nieuwe mensen ontmoeten. Bovendien verzorgt Isential, als kennisorganisatie voor de IT-branche en marktleider in professionals en flexibele IT-docenten, kosteloos jouw bijscholing tot deeltijddocent.”

Ook interessant voor IT-bedrijven

Ook voor IT-bedrijven heeft het voordelen om professionals uit de eigen organisatie beschikbaar te stellen voor het onderwijs. “Ook als organisatie profileer je jezelf als innovatief bedrijf met een hoog kennisniveau. Het biedt volop mogelijkheden om in contact te komen met branchegenoten en potentiële klanten, om samen kansen te creëren. Hybride IT-docenten zorgen met de inspiratie van nieuw talent en bijscholing van specialisten voor een betere aansluiting van de branche op het beroepsonderwijs. Dat zorgt voor een hoger kwaliteitsniveau van de IT-branche als technologisch vooruitstrevende aanjager voor (top) sectoren. Als IT-aanbieder profiteer je daarvan.”

Isential Deel–Je–Kennis–Trophy–2017

IT professionals en –organisaties die beschikbaar willen zijn voor het IT-onderwijs worden opgeroepen contact op te nemen met Isential. “Wij zoeken de beste hybride IT-docenten van Nederland. Organisaties die de uitdaging aan willen gaan nomineren wij voor de Isential Deel–Je–Kennis–Trophy–2017, waarmee je aangeeft dat het niveau van de IT-branche je aandacht heeft. En natuurlijk is de Trophy een felbegeerde prijs, maar de échte beloning is uiteraard de mogelijkheid om een belangrijke positieve bijdrage te leveren aan het kwaliteit van het IT-onderwijs.” Deze campagne wordt mede mogelijk gemaakt door CA-ICT, het opleidingsfonds arbeidsmarkt ICT.

Meer informatie?

Voor hybride IT-docent: https://isential.nl/hybride-it-docent
Voor bedrijven: https://isential.nl/hybride-it-docent-leverancier
Film hybride IT-Docent: https://youtu.be/VFnt3jAqKso

Isential IT Professionals
Peter Holtkamp (Commercieel directeur)
Telefonisch 06-571 197 74
Per mail: p.holtkamp@isential.nl

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.