Zó gaan onze IT-trainers te werk

Onze IT-trainers zijn Microsoft Certified, inzetbaar door heel Nederland (én daarbuiten) en maken trainingen op maat zodat het precies aansluit bij jouw wensen en behoeften. Daarnaast zijn ze flexibel en hebben ze inhoudelijke én didactische kennis en skills. Maar… wat betekent dit nu eigenlijk allemaal in de praktijk? Onze collega Hans Dahler legt uit hoe we te werk gaan – lees snel verder! 

Microsoft Certified Trainers  

Onze technische trainers zijn experts en hebben allemaal een Microsoft Certificatie op zak in hun vakgebied. Dit houdt in dat zij lesgeven volgens de Microsoft-voorwaarden én dat ze didactisch zijn onderbouwd. Kortom: zo’n certificaat staat garant voor hoogstaande kwaliteit. Hans vertelt: “Het is vergelijkbaar met een BOVAG-certificaat voor autogarages. Als je daar je auto laat repareren, weet je gewoon zeker dat ‘ie in goede handen is. Zo werkt de Microsoft Certificatie ook.  

Door de didactische vaardigheden van onze trainers, weten ze precies weten hoe ze hun lesstof moeten afstemmen op de cursisten. Jong of oud, ervaren of onervaren – ze draaien voor iedereen een leuk én leerzaam programma in elkaar. We verzorgden bijvoorbeeld recent nog een training voor de servicedeskmedewerkers van een detacheerbedrijf. Dat waren allemaal jonge mensen, die servicedeskmedewerker wilden worden. Daar pasten we onze praktijkvoorbeelden en -oefeningen toen op aan, zodat het extra herkenbaar voor ze was.”

Maatwerktrainingen   

Een IT-training is niet altijd one size fits all. Daarom passen wij onze trainingen graag aan op jouw wensen en behoeften. Voorafgaand aan een training gaan we met elkaar in gesprek: wat is er nodig? En vervolgens stellen onze IT-trainers daarbij een passend lesprogramma op. Zo weten we zeker dat jij en jouw collega’s écht geholpen zijn met onze training.  

Hans gaat verder: “Maar het gaat nog een stapje verder. Maatwerk houdt ook in dat onze trainers Microsoft-trainingen zelf aanvullen, waar dat nodig is. Zo’n Microsoft-training is namelijk lang niet altijd volledig. Onze IT-trainers maken daarom het programma eigen en vullen de trainingen aan met extra informatie en praktijkoefeningen, om een zo volledig mogelijk programma te draaien én de cursisten zo goed mogelijk te lesgeven.”  

Altijd een passende planning   

En… dat maatwerk heeft nog een bijkomend voordeel: samen stemmen we een planning af die goed past bij jouw bedrijf. “We gaan altijd met onze klanten in gesprek om samen een effectieve planning te maken die past bij hun bedrijf. Voor veel consultancybedrijven betekent dit dat we hun IT-medewerkers zó indelen dat er altijd voldoende capaciteit is – zodat hun klanten ook tijdens de training gewoon geholpen kunnen worden. Daarnaast hebben we voor ieder onderwerp verschillende trainers beschikbaar, dat biedt ook extra zekerheid. Er is namelijk altijd een back-up.”  

Door heel Nederland – én daarbuiten   

En die trainers deizen er ook niet voor terug om de grenzen over te gaan voor het geven van een training. Hans vertelt: “De meeste trainingen die we verzorgen, zijn in Nederland, België of Duitsland. Maar er vliegen ook regelmatig trainers naar de Caribische eilanden om daar te lesgeven. Ook deden we eens een project in Afrika en verzorgen we momenteel online-trainingen op het gebied van Office aan eindgebruikers voor een groot Finse multinational.”    

Huur een IT-trainer  

Benieuwd hoe onze trainers een maatwerktraining voor jou in elkaar zetten? Neem dan contact op met Hans, hij vertelt je graag meer over wat we voor jou kunnen betekenen.