Carrièreswitch naar IT-detachering – Blog Tom Rolvers

 

Omscholen naar IT. Velen denken erover maar echt de stap nemen is spannend. Onze collega Tom Rolvers heeft deze stap wél genomen. In dit blog vertelt Tom waarom hij gekozen heeft voor een carrièreswitch en wat hij leuk vindt aan het werken in de IT-detachering.

Na een aantal jaar als constructiebankwerker aan het werk te zijn geweest heb ik mij om laten scholen richting de ICT. Na het behalen van mijn MBO diploma ICT beheer ben ik aan het werk gegaan als Tweedelijns Linux support bij een grote hosting provider. Omdat ik mij graag verder wil blijven ontwikkelen en meer diversiteit in mijn werk wil hebben, heb ik daarna gekozen voor een carrière in de IT-detachering en ben ik vorig jaar bij Isential begonnen.

Passie in het werk
Ik heb voor Isential gekozen omdat zij mij veel mogelijkheden bieden op het gebied van certificeringen en de opdrachten die zij mij in het vooruitzicht stellen. Doordat je zelf aan je carrièrepad mag werken kun je je eigen ontwikkeling bepalen, waarbij Isential wel zorgt dat de keuzes naar het uiteindelijke doel leiden. Want iets doen wat je passie is maakt het werken in je vak ook je hobby.

Werken met de nieuwste technieken, verschillende omgevingen en ervaren collega’s om mee te kunnen sparren, maakt het werk uitdagend. Doordat mijn collega’s in verschillende sectoren werkzaam zijn, kunnen we veel van elkaar leren en is er veel kennisdeling binnen onze organisatie. Kortom Isential biedt genoeg om je interesse te voeden.

Support Specialist bij Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek
Sinds december ben ik aan een project begonnen bij Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV). OFGV is een uitvoeringsorganisatie die op het gebied van milieu werkt voor twee provincies en dertien gemeenten in zowel Flevoland als Gooi en Vechtstreek. Denk bijvoorbeeld aan geluidsmetingen, meldingen over de luchtvaart, bodemonderzoeken. Maar ook toezicht op vuurwerk, asbest en zwemwateren in de weide omgeving van Flevoland.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan een nieuwe omgeving waarbij volledig vanuit de cloud wordt gewerkt. In deze migratieperiode zet ik mij in als support specialist om vraagstukken te beantwoorden, meldingen van gebruikers te registreren en op te lossen. Ook het testen en documenteren van nieuwe onderdelen binnen de organisatie behoren hierbij tot de werkzaamheden. Doel hierbij is natuurlijk om de eindgebruiker zo min mogelijk hinder te laten ondervinden van de migratie. Daardoor kan de organisatie met haar vakkundige mensen ongestoord blijven werken aan haar missie; een veilige, schone en duurzame leefomgeving.

Ook geïnteresseerd in een leuke baan of op zoek naar enthousiaste IT professionals? Kijk eens op www.isential.nl/detachering