Detacheren in de IT? – Blog Alex Arendsen

 
Even voorstellen: mijn naam is Alex Arendsen en ik werk sinds begin 2018 als Account Manager / Business Unit Manager bij Isential. Daar ben ik verantwoordelijk voor de detacheringstak. Vanuit mijn functie spreek ik wekelijks veel IT professionals die op zoek zijn naar een nieuwe baan. De ene keer gaat het om een zeer ervaren senior specialist, maar ik spreek ook regelmatig starters die nog aan het begin van hun carrière staan. Een veelgestelde vraag in dit soort gesprekken is: waarom kiezen voor detachering? Op deze en meer vragen ga ik in dit blog verder in.
 
Wat houdt detachering eigenlijk precies in?
Op het moment dat je kiest voor een baan bij een detacheerder heb je eigenlijk gewoon een arbeidsovereenkomst met jouw werkgever (in dit geval de detacheerder). Het grote verschil is de locatie waar je jouw werk gaat doen en de aansturing. Bij detachering word je -voor korte of langere periode- op basis van jouw kennis en ervaring ingezet bij externe opdrachtgevers. Je werkt dus in opdracht van jouw werkgever bij een externe opdrachtgever.
 
Waarom kies je voor werken op basis van detachering?
Dat verschilt. Sommige ervaren IT professionals willen niet ‘op de winkel passen’, maar juist steeds een nieuwe uitdaging aangaan. Ze willen hun specialisme inzetten bij bedrijven die tijdelijk specifieke kennis nodig hebben voor een project. Zodra de migratie of het project is afgerond wordt de nieuwe omgeving in beheer genomen en kan de specialist zijn kennis en ervaring weer bij een volgende opdrachtgever inzetten.
 
En als je aan de start van je carrière in de IT staat?
Dán biedt de detachering weer heel andere voordelen. Misschien weet je nog niet waarin je je wilt gaan ontwikkelen. Dan is het een mooie kans om bij verschillende bedrijven ervaring op te doen en met verschillende systemen in aanraking te komen. Bovendien vinden detacheerders het ontzettend belangrijk dat jij je blijft ontwikkelen, zowel qua kennis als ervaring. De detacheerder zal jou dan ook continu blijven stimuleren om cursussen te gaan volgen en certificaten te gaan halen. Vooral dat laatste is -zeker in het begin van jouw IT-carrière- ontzettend belangrijk.
 
Past detachering bij mij?
In de detachering is flexibiliteit ontzettend belangrijk. Je gaat werkervaring opdoen bij verschillende opdrachtgevers. De ene keer bij een gemeente, vervolgens bij een productiebedrijf en daarna weer als systeembeheerder bij een ziekenhuis. Ook zul je te maken krijgen met verschillende reisafstanden, soms dichtbij maar soms ook wat verder van huis. Uiteraard hoort hier een leaseauto bij.
 
En je persoonlijke ontwikkeling bij een detacheerder?
Die wordt geregeld door jouw werkgever. Want die zorgt op de achtergrond natuurlijk goed voor je. Niet alleen door jouw salaris te betalen, maar ook om -samen met jou- stappen te zetten in jouw ontwikkeling. Bijvoorbeeld met een opleidingsplan, zodat je met trainingen en zelfstudie aan je ontwikkeling blijft werken. Naast je opdracht zul je zo’n 3-4 uur in de week met studie bezig zijn om je kennis te vergroten.
 
Iets voor jou? Kom kennismaken!
Is detachering iets voor jou? Daar kom je maar op één manier achter: ga het gesprek aan met een detacheerder. Isential detacheert IT professionals bij de mooiste en grootste klanten. Ik kan je dan ook álles vertellen over de voordelen en uitdagingen. Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden binnen Isential? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina. Bij Isential zijn wij namelijk continu op zoek naar goede IT professionals!

Even voorstellen
Sinds begin 2018 werk ik bij Isential in de functie van Accountmanager / Business Unit Manager Detachering. Inmiddels heb ik ruim tien jaar ervaring binnen de detacheringsbranche in gecombineerde commerciële en recruitment functies. Deze ervaring zet ik bij Isential dagelijks in bij het werven, selecteren en inzetten van IT professionals bij onze opdrachtgevers.

 

Doordat ik hier dagelijks mee bezig ben kan ik goed inschatten of iemand geschikt is voor een carrière in de IT-detachering. Mochten we er tijdens het gesprek achter komen dat de detachering niet de beste keus voor jou is, dan geef ik je graag tips over andere carrièremogelijkheden.

 


Ben jij op zoek naar een nieuwe job in de IT-detachering? Of bent u als opdrachtgever op zoek naar vakkundige, enthousiaste IT professionals? Neem contact met mij op via +31 (0) 6 41 85 44 78 voor een nadere kennismaking.