Getting the job done: Casper Bijl – Programmamanager IT bij Enza Zaden

 

Het leven als professional bij een gerenommeerde kennisorganisatie als Isential is elke dag nieuw. Vol uitdagingen, verrassingen en mooie ontwikkelingen. Daar vertellen we je graag meer over. In dit blog houden onze professionals je op de hoogte van de prachtige projecten waar wij als Isential een bijdrage aan leveren. Bij gave klanten!

 
Mag ik mij even aan je voorstellen? Ik ben Casper Bijl, Programmamanager bij Isential.
Ik gebruikte de term ‘zaadje’ nog wel eens als het niet helemaal ging zoals ik graag wilde, maar sinds ik halverwege 2018 ’s ochtends het terrein van Enza Zaden op rijd, heeft deze term een heel andere betekenis gekregen. Ik had daarvoor nog nooit van Enza Zaden gehoord, maar ben er achter gekomen waar een klein land toch weer groot in blijkt te zijn! Ik ben terecht gekomen in één van de meest internationale, onafhankelijke familiebedrijven van Nederland. Enza Zaden heeft meer dan 45 buitenlandse vestigingen, maar het hoofdkwartier bevindt zich in ons eigen Hollandse Enkhuizen. De wereld van groenteveredeling ging voor mij open.
 
Gelukkig hebben ze ook een IT-afdeling, zodat ik mezelf daar nuttig kan maken. Eén van de projecten bij de afdeling IT is om één sluitend netwerk aan te bieden voor al deze internationale vestigingen. Geweldig om dagelijks met China, Rusland en Zuid Afrika te skypen en samen de projectdetails door te nemen. Elk land heeft zo weer zijn eigen gewoontes en gebruiken: zo mooi om van te leren!
 
Een klein voorbeeld van wat we realiseren is dat medewerkers overal hetzelfde draadloos netwerk hebben en zo automatisch ingelogd worden op het bedrijfsnetwerk wereldwijd. Handig voor de reizigers binnen de organisatie!
 
Dit jaar bestaat Enza Zaden maar liefst 80 jaar. Voor die gelegenheid bezocht afgelopen juni zelfs de koninklijke familie ons om een rondleiding te krijgen in het laboratorium en door de kassen. Ze hoorden daar bijvoorbeeld dat er ruim 20 miljard kroppen sla worden geteeld uit ons slazaad.
 
Dus als je mij weer eens ‘ZAADJE!’ hoort roepen, dan kan het zo zijn dat het niet gaat zoals ik zou willen óf dat ik gewoon enthousiast ben over mijn werk!
 
Casper Bijl
 
Ook geïnteresseerd in een leuke baan of op zoek naar enthousiaste IT professionals? Kijk eens op www.isential.nl/detachering