Integrale dashboards wil iedereen, maar welke kennis heb ik als organisatie nodig?

 

Dat data de kern vormt bij het nemen van strategische beslissingen is inmiddels een open deur. Bijna geen enkel strategisch besluit binnen een organisatie wordt meer genomen zonder dat er goed naar de beschikbare data gekeken wordt en vertaald is naar informatie. In een nog niet zo lang verleden waren dit nog Excel sheets met heel veel data in onoverzichtelijke tabellen. Of in de afzonderlijke dashboard van functionele applicaties. Maar vandaag de dag wordt deze data vertaald naar management informatie in overzichtelijke integrale dashboards en rapportages.

 

De mogelijkheden worden steeds uitgebreider, in dit blog gaan wij in op de kennisbehoefte om optimaal rendement te halen uit de mogelijkheden die Microsoft Power BI hiervoor biedt.

 

Microsoft Power BI biedt uitgebreide mogelijkheden om data te visualiseren in onder andere dashboards en rapportages. Deze dashboards en rapportages zijn alleen niet standaard aanwezig en vergen enige expertise om optimaal rendement te kunnen halen uit de beschikbare data, en dus nog beter onderbouwde besluiten. Power BI is een interactieve tool van Microsoft voor het visualiseren van data. Met Power BI kunnen verschillende soorten data gecombineerd worden om in een visueel dashboard managementinformatie weer te geven.

 

Niet iedereen binnen uw organisatie is de hele dag bezig met het ontwikkelen van data visualisaties. Binnen organisaties zijn verschillende gebruikers te definiëren. Iedere gebruiker heeft zijn eigen informatiebehoefte en heeft een eigen set aan vaardigheden nodig om aan deze informatiebehoefte te kunnen voldoen.

Als we kijken naar bovenstaand overzicht van de 5 verschillende gebruikers voor Power BI, dan zien we dat aan de linkerkant de gebruiker staat die vooral gebruik maakt van rapportages en dashboards die al zijn gemaakt door anderen. Hoe verder we naar de rechterkant gaan hoe meer de gebruiker gebruik maakt van de mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan met de verschillende mogelijkheden van Power BI en op die manier maatwerk rapportages en dashboards ontwikkelen.

 

In de basis komt het er op neer dat de Report Consumer en de Report vooral gebaat zijn bij het opdoen van basiskennis Power BI. Hoe verder we in het bovenstaande model naar de rechterkant toe gaan, om uiteindelijk via de Self-Service Data Analyst en Basic Data Analyst aan te komen bij de Advanced Data Analyst, hoe specialistischer de benodigde kennis van Power BI wordt om echt volledig gebruik te kunnen maken van de uitgebreide mogelijkheden van Power BI. Voor deze gebruikers komen de Power BI trainingen voor gevorderden aangevuld met DAX, SQL en Datamodellering in beeld.

 

Afhankelijk van de grote van een organisatie zijn er van ieder type één of meerdere gebruikers. Soms zijn alle type gebruikers aanwezig maar het komt ook vaak voor dat meerdere types gecombineerd zijn of dat deze ondergebracht zijn in een flexibel schil met externe consultants / detachering. Herkent u de verschillende type gebruikers binnen uw organisatie en bent u geïnteresseerd in training, coaching, consultancy en/of detachering voor het optimaal inzetten van Power BI binnen uw organisatie dan komen wij graag vrijblijvend bij u langs om u hier meer over te vertellen. Voor meer informatie of het plannen van een afspraak kunt u contact opnemen met Alex Arendsen via onderstaande button:

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ontdek wat de IT professionals van Isential voor uw organisatie kunnen betekenen. Maak een afspraak met Alex Arendsen voor een persoonlijke kennismaking.

 

Neem contact met me op!

 

Bel Alex Arendsen op +31 (0) 6 41 85 44 78 voor een nadere kennismaking.

Informatieaanvraag Isential Detachering

Laat uw e-mailadres of telefoonnummer achter en Raffo Boutkabout vertelt u graag meer over Isential Detachering!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.