Share your skills: Gerjon Westerink – Technisch Consultant Cloud Isential Detachering

 

Het leven als professional bij een gerenommeerde kennisorganisatie als Isential biedt elke dag weer nieuwe uitdagingen en verrassingen. Je zit bovenop de nieuwste ontwikkelingen en werkt met mooie technologie. Daar vertellen we je graag meer over. In dit blog vertellen onze professionals je welke uitdagingen ze tegenkomen. En hoe ze die oplossen!!

 
Automation en cloud computing: volledig geautomatiseerde uitrol van een OTAP-omgeving
Snelheid is tegenwoordig het sleutelwoord. Zeker bij de ontwikkeling van (maatwerk) software en/of het opleveren van IT-diensten. Om snel op te kunnen leveren moeten deze door de gehele OTAP-cyclus heen. Voor een vlot proces is het noodzakelijk dat de OTAP-omgevingen snel beschikbaar zijn. Het inzetten van automation kan hierbij een uitstekende tool zijn om de doorloopsnelheid zo laag mogelijk te houden.
 
De oplossing? Automation en cloud computing!
Dat proces kunnen we stroomlijnen met onder andere automation en cloud computing. Cloud computing kunnen we in verschillende vormen toepassen:
– Public cloud. Denk aan Azure en AWS.
– Private cloud. Een cloudoplossing met on-premise hardware.
– Hybrid cloud. Een combinatie van de twee hierboven. Bijvoorbeeld te gebruiken wanneer er met gevoelige informatie wordt gewerkt.
 
Continuïteit, herhaalbaarheid en schaalbaarheid waarborgen
Met het opzetten van een OTAP-omgeving in de cloud en het gebruiken van automation is het mogelijk om volledig geautomatiseerd ontwikkel-, test-, acceptatie- en productieomgevingen op te leveren. Allemaal volledig geautomatiseerd om continuïteit, herhaalbaarheid en schaalbaarheid te waarborgen. Wanneer de betreffende OTAP-fase is afgerond is het vervolgens mogelijk om deze cloud resources weer beschikbaar te stellen. Automation speelt een belangrijke rol om dat allemaal waar te maken.

Selfservice portal
Omdat te verwezenlijken binnen mijn huidige opdracht hebben wij een selfservice portal ingericht die het mogelijk maakt om cloud resources te bestellen. Achter deze selfservice portal schuilt automation om diverse rollen en features te realiseren. We gebruiken tooling van onder meer Ivanti. Denk daarbij aan RES Automation Manager en Workspace Manager. Uiteraard staat Powershell de hele dag open om automation scripts en ondersteunde modules/functies te creëren.
Zo realiseren we mooie oplossingen om de ontwikkeling van producten en diensten nog sneller en efficiënter te maken!
 

Even voorstellen:
Ik ben Gerjon Westerink, 28 jaar. Acht jaar geleden begon ik als allround systeembeheerder in de IT. Na het behalen van mijn hbo-opleiding ICT Infrastructure Design & Security vond ik het tijd voor een volgende stap. Ik wilde mij meer richten op enterprise-omgevingen. Zo kwam ik bij de Belastingdienst terecht. Daar mocht ik meewerken aan een fascinerend private cloud-project dat draaide om automatisering. Leuker kunnen we het niet maken; wél makkelijker, toch? Alle infrastructuur moest gerealiseerd worden met Powershell en DSC (Desired State Configuration) scripts. Dat project leverde me een passie op voor cloud computing en automation.
 
Sinds oktober 2018 ben ik één van de IT professionals van Isential. Met de keuze voor detachering en consulting wil ik nóg meer ervaring op doen in cloud computing en automation. Op dit moment ben ik gedetacheerd bij DJI in Veenhuizen. Daar versterk ik het serverteam met diverse werkzaamheden. Aan de ene kant help ik mee aan derdelijns incidenten met betrekking tot Citrix, VMware en andere complexe serverincidenten. Aan de andere kant werk ik aan een uitdagend project genaamd CloudSpoor. Als IT professional bij Isential help ik anderen én kan ik mezelf blijven ontwikkelen!
 
Gerjon Westerink
 
Ook op zoek naar vakkundige, enthousiaste IT professionals? www.isential.nl/detachering