Beroepsonderwijs

Vacatures voor ICT-docenten worden moeilijk vervuld. En de concurrentie is groot. Scholen, instellingen, bedrijven en de industrie. Iedereen vist in dezelfde vijver. Zowel nationaal als internationaal. Onderwijsinstellingen trekken vaak het kortste eind. 

Hybride IT-docent

Inspirerende ICT-docenten uit de praktijk

Om scholen te helpen bij de invulling van hun vacatures, of een specifiek onderdeel in het lesprogramma, biedt Isential Hybride IT-docenten. Dit zijn experts die werkzaam zijn in de praktijk én hun kennis in willen zetten om studenten, werkzoekenden en omscholers op te leiden en te inspireren.

Les aanbod

Actueel lesaanbod

De ontwikkelingen in het bedrijfsleven gaan razendsnel. Met als gevolg dat de lesstof vaak alweer verouderd is als de studenten klaar zijn met hun opleiding. Onze Hybride IT-docenten staan met hun ene been in het werkveld en het andere in het onderwijs. Zo vormen zij een brug tussen de theorie en de praktijk. Met hun kennis en ervaring helpen zij jou bij bieden van een actueel lesaanbod, dat naadloos aansluit bij kansen en uitdagingen van de praktijk.

Wanneer is een Hybride IT-docent interessant?

Een bedrijfsacademie is dé plek voor jouw nieuwe en bestaande medewerkers om zich te Veel onderwijsinstellingen kiezen voor een Hybride IT-docent in deze situaties: 

  • De vacature voor ICT-docent (applicatie- en softwareontwikkeling, systeem- of netwerkbeheer) staat al lange tijd open en moet dringend ingevuld worden.
  • Binnen het bestaande onderwijsprogramma is er tijdelijk behoefte aan een specifieke expertise.
  • Een collega is voor langere tijd afwezig. De lessen moeten overgenomen worden maar iedereen heeft het druk. Er is intern niemand die dit kan doen.

Herkenbaar? Neem dan vrijblijvend contact met ons op over de inzet van een Hybride IT-docent bij jou op school.

Eigen kennis opfrissen?

Naast studenten, werkzoekenden en omscholers leiden wij ook IT-docenten op. Denk aan het opfrissen en verbreden van de kennis van IT-docenten met vernieuwende inzichten, methodieken en technieken.

Naam
Privacybeleid

Kwalificaties en vaardigheden

De Hybride IT-docenten van Isential beschikken over goede pedagogische en didactische vaardigheden. Ook zijn zij gecertificeerd als Hybride IT Docent (Comptia Certified Trainer), als voorloper op het Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (PDG), of beschikken zij over een eerste of tweedegraads diploma.

De Hybride IT-docent van Isential is inhoudelijk goed op de hoogte en brengt veel kennis uit het bedrijfsleven in het onderwijs. Het is een tijdelijke collega die snel inpasbaar is, kwaliteit levert en resultaat boekt

Peter Scheurwater, Techniek College Rotterdam