Ervaren IT- docenten

Om scholen te helpen bij de invulling van hun vacatures, certificeringstrajecten of een specifiek onderdeel van de opleiding, zoals bijvoorbeeld een keuzedeel in het MBO, biedt Isential IT-docenten. Dit zijn internationaal erkende experts, die hun kennis inzetten om studenten, cursisten en collega-docenten op te leiden en te inspireren. Gedreven, betrokken en zeer deskundige professionals die flexibel inzetbaar zijn voor gastcolleges, langere leertrajecten of het maken van lesmateriaal op maat. Ook werken zij mee aan het maken van actuele opleidingsprogramma’s en keuzevakken in het contractonderwijs en bij bedrijfsopleiders.

Erkenning en certificering

  • Het Isential certificaat ‘Hybride IT-docent’
  • Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (PDG)
  • Eerste- of tweedegraads onderwijsbevoegdheid Technical Trainer
IT-docent geeft uitleg

Waar zet je een IT-docent voor in?

Vervanging

Een collega is voor langere tijd afwezig. Of een vacature staat al lange tijd open en moet dringend ingevuld worden. De lessen moeten opgepakt worden maar er is intern niemand die dit kan doen.

Verbreding

Het periodiek inzetten van
IT-docenten op specifieke onderwerpen is voor veel onderwijsinstellingen een waardevolle toevoeging op het bestaande onderwijsprogramma.

Verdieping

De ontwikkelingen in het bedrijfsleven gaan razendsnel. Onze IT-docenten helpen jou bij bieden van een actueel lesaanbod en certificeringen die naadloos aansluiten bij kansen en uitdagingen van de praktijk.

Internationaal erkende IT-docenten

Samen met de MBO-Raad heeft Isential een erkende opleiding tot IT-docent ontwikkeld. Na het succesvol voltooien van deze opleiding – waarin didactische-, pedagogische-, technische- en assessorvaardigheden aan bod komen – ontvangen IT-trainers en IT-professionals een internationale erkenning van het beroepsonderwijs en mogen zij de titel (hybride) IT-docent dragen.  

Zoek je een direct inzetbare IT-docent?

Of zou je graag meer informatie willen ontvangen over het inzetten van een IT-docent? Laat dan je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Naam
Privacybeleid

Leermiddelen en leervormen

Isential les- en studiemateriaal

Isential heeft een breed scala aan eigen studie- en lesmaterialen. Deze zijn gecertificeerd en geaccrediteerd en worden voortdurend geactualiseerd op basis van de praktijkervaring van onze IT-trainers.

Maatwerk lessen

Ontbreekt er een lesmateriaal voor een specifieke opleidingsbehoefte? Of ben je op zoek naar een maatwerk lesprogramma? Dan ontwikkelen onze ervaren IT-trainers dat voor je.

Off-, online en blended

Fysiek, digitaal, klassikaal, blended of individueel leren: het kan allemaal. Wij passen de leeromgeving aan op de wensen van de groep.

De IT-docent van Isential is inhoudelijk goed op de hoogte en brengt veel kennis uit het bedrijfsleven in het onderwijs. Het is een tijdelijke collega die snel inpasbaar is, kwaliteit levert en resultaat boekt.

Peter Scheurwater, Techniek College Rotterdam.

Advies nodig?

Onze adviseur Hans helpt je graag met je vragen.

Hans Dahler
IT Adviseur Isential