Isential zet in op meer IT-docenten uit de praktijk

In het Nederlandse IT-onderwijs is er een toenemend tekort aan goede IT-docenten. Tegelijkertijd zijn er in de technologisch vooruitstrevende IT-branche juist steeds meer goed opgeleide professionals nodig, om op nationaal en internationaal niveau slagvaardig en concurrerend te blijven. “Het hele bedrijfsleven is in toenemende mate afhankelijk van innovatieve IT-oplossingen,” meldt Isential-CEO Hessel Joustra. “Daarom is het van groot belang om in het bedrijfsleven ervaren IT’ers te vinden die hun kennis willen inzetten om een nieuwe generatie IT-talenten op te leiden en te inspireren.”

Campagne Hybride IT-docent

Met een unieke campagne, gericht op IT professionals en aanbieders van IT-diensten, gaat kennisorganisatie Isential op zoek naar ervaren IT’ers die een deeltijdbaan in het onderwijs ambiëren. Het combineren van werken als IT’er en les geven als zogenaamde ‘hybride IT-docent’ biedt de professional veel voordelen.

“Als docent groei je als professional én als mens”, legt Joustra uit. “Het delen van kennis met leergierige studenten geeft veel voldoening; dat horen we vaak van onze docenten. Je bevestigt je status als expert. Je kunt je portfolio en ervaring uitbreiden, frisse inzichten opdoen en nieuwe mensen ontmoeten. Bovendien verzorgt Isential kosteloos de bijscholing tot deeltijddocent.”

Ook interessant voor IT-bedrijven

Ook voor IT-bedrijven heeft het voordelen om professionals uit de eigen organisatie beschikbaar te stellen voor het onderwijs. “Ook als organisatie profileer je jezelf als innovatief bedrijf met een hoog kennisniveau. Het biedt volop mogelijkheden om in contact te komen met branchegenoten en potentiële klanten, om samen kansen te creëren. Hybride IT-docenten zorgen met de inspiratie van nieuw talent en bijscholing van specialisten voor een betere aansluiting van de branche op het beroepsonderwijs. Dat zorgt voor een hoger kwaliteitsniveau van de IT-branche als technologisch vooruitstrevende aanjager voor (top) sectoren. Als IT-aanbieder profiteer je daarvan.”

Op zoek naar een hybride IT-docent?

Onze adviseur Hans vertelt je graag meer over dit unieke concept.

Hans Dahler
IT-adviseur Isential