Maak kennis met: Hans Dahler

“Door digitalisering is IT overal. Dagelijks hebben we deze professionals hard nodig. Toch is er grote schaarste aan IT’ers. Ik vind het mooi dat wij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de IT’ers van de toekomst”, vertelt Hans Dahler.

Sinds augustus 2021 is Hans accountmanager bij Isential. Met veel plezier helpt hij onze klanten in het onderwijs en de zakelijke markt door hun opleidingsvraagstukken en –behoeften zo goed mogelijk in te vullen.

Goudeerlijk

In zijn adviezen is Hans altijd goudeerlijk. “Soms zijn dingen niet haalbaar of past het niet, dan moet ik helaas nee verkopen. Ik vind het belangrijk om open, transparant en duidelijk te communiceren met onze klanten.”

Kansen

Als rasechte verkoper vindt Hans het leuk om (technische) vraagstukken om te buigen naar commerciële kansen. “Elke klant vergt een andere aanpak. Dat maakt mijn werk zo uitdagend. Als adviseur speel ik in op de wensen en behoefte van elke klant, op elk niveau. Ik ben steeds weer op zoek naar nieuwe manieren om de markt zo optimaal mogelijk te bedienen.”

Samenwerken

Zowel extern als intern staat Hans in contact met veel verschillende mensen. Zo werkt hij dagelijks samen met collega’s van de marketingafdeling, het projectenbureau, de planning en de financiële afdeling. “Die afwisseling, dat maakt mijn werk zo leuk. Ik werk veel solo maar tegelijkertijd ook veel samen om met elkaar resultaten te boeken.”

Nieuwe jaar

Het komende jaar wil Hans zich gaan richten op het leveren van een grotere bijdrage aan de bedrijfsacademies. “Dit is een interessante markt, omdat we hier rechtstreeks inspelen op de leerdoelen van bedrijven. Niet als onderaannemer, wat we in andere projecten vaak zijn, maar rechtstreeks. Dat directe contact, dat maakt dit zo’n leuke uitdaging. En ik ben blij dat we allemaal goede mensen in huis hebben die dit soort projecten uitstekend samen kunnen oppakken.”

Terug- en vooruitkijken

Voordat het nieuwe jaar begint zal Hans eerst zijn jaarlijkse ronde langs het veld maken. “Ik ga bij al onze klanten langs om de contracten voor het komende jaar te bespreken. Dat is tegelijkertijd een mooi moment om terug te kijken op wat we samen hebben gedaan het afgelopen jaar. En te evalueren of de gestelde doelen behaald zijn. Waarna we onderzoeken hoe we het volgende jaar samen verdergaan.”

Veilige leeromgeving

Door werknemers de tijd te geven om te oefenen met een nieuw systeem, bouwen zij aan hun vertrouwen in het werken met het systeem, zonder hierbij de dagelijkse werkdruk te ervaren. Na het afronden van de user adoption training weten zij precies hoe het programma hun dagelijks werk verbetert en kunnen ze direct aan de slag.

Heb jij een IT-opleidingsvraagstuk waarover je graag van gedachten zou willen wisselen? Neem dan vrijblijvend contact op met Hans. Hij denkt graag met je mee en geeft je een eerlijk advies.