Vergroot de kansen van de IT’ers van de toekomst

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. Het is dan ook niet vreemd dat opleidingen als gevolg daarvan vaak achterlopen op de wensen en eisen van de arbeidsmarkt. Zowel de kennis van de docenten, als het curriculum, veroudert snel. Om studenten optimaal voor te bereiden op de toekomst, leidt Isential IT-professionals op tot IT-docent.

IT-docenten van Isential zijn:

  • ervaren IT’ers met een schat aan praktijkkennis van de markt én de nieuwste technologieën;
  • die dit graag delen met de IT’ers van de toekomst.
Student
IT-trainer

Van IT’er tot IT-docent: nieuwe vaardigheden

Lesgeven in het onderwijs vraagt om meer dan alleen kennisdeling. Daarom leren IT-professionals op de docentenopleiding nieuwe competenties te beheersen. Zoals het coachen en begeleiden van leerlingen naar een einddoel; een (praktijk)examen of het afstuderen. Zo helpen zij leerlingen zich te bekwamen in IT-vaardigheden en hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Gecertificeerd IT-docent

De inhoud en de duur van de docentenopleiding is afhankelijk van de ervaring en het kennisniveau van de IT-professional. Hoewel de route naar het docentschap per persoon verschilt, is het eindresultaat altijd hetzelfde. Iedere IT-docent sluit zijn docentenopleiding af met een door het MBO erkend pedagogisch-didactisch-certificaat. Naar wens aangevuld met een Microsoft Certified Trainer (MCT) certificering. Met deze papieren op zak zijn de kersverse IT-docenten klaar om hun uitgebreide kennis van IT, pedagogiek en didactiek in de praktijk te brengen.

Eindgebruikers
IT-trainer

Fulltime of Hybride

IT-professionals die onze opleiding succesvol afronden kiezen zelf of zij fulltime of parttime aan de slag gaan als IT-docent. IT’ers die voor een parttime dienstverband als docent kiezen, werken daarnaast nog met veel plezier in de IT. Zij staan met hun ene been in de praktijk en het andere in het onderwijs. Deze IT-docenten noemen wij dan ook Hybride IT-docenten. Zowel Hybride IT-docenten als fulltime IT-docenten hebben een schat aan praktijkkennis en bieden leerlingen en studenten een betere aansluiting op de arbeidsmarkt.

Opleiding IT-trainer

Naast een opleiding voor IT-docenten verzorgt Isential ook een opleiding voor IT-trainers. Deze train-de-trainer opleiding richt zich op het lesgeven aan professionals in het bedrijfsleven. Dit is de ideale opleiding voor IT’ers die de stap naar IT-trainer in het bedrijfsleven willen maken, of hun werk willen combineren met het geven van trainingen.

Eindgebruikers

Zoek je een IT-docent of wil je er zelf graag één worden?

Neem dan contact op met onze opleidingsspecialist Hans.

Hans Dahler
IT-adviseur Isential