Isential maakt de wervingsstrategie van Techniek College Rotterdam compleet met Hybride IT-docent.

Het vinden van goede IT-docenten is lastig, maar niet onmogelijk. Tenminste, dat vindt onderwijsteamleider Peter Scheurwater van Techniek College Rotterdam. Het ROC zet bewust in op meerdere wervingskanalen om nieuwe collega’s aan zich te binden.

“Onze wervingsstrategie is zeer divers”, legt Peter uit. “Van het inzetten van netwerken en uitzendbureaus tot oud-studenten en professionals uit het bedrijfsleven.” Isential is de nieuwste toevoeging aan deze wervingsstrategie. “Ik wilde ontdekken of het periodiek inzetten van IT-docenten op specifieke onderwerpen een waardevolle toevoeging aan onze strategie is.”

Actuele kennis

De inbreng van actuele kennis van het bedrijfsleven was voor Peter een belangrijke factor in zijn keuze voor een Hybride IT-docent van Isential. “De ICT-studenten bevinden zich in hun diplomajaar. Voor hen is het extra belangrijk dat er iemand met actuele kennis van het bedrijfsleven voor de klas staat.”

Uitgekomen wensen

De openstaande vacature voor docent ICT-beheerder werd voor twee periodes ingevuld door Hybride IT-docent Ireno Thomas. “Ik hoopte op een IT-docent die inhoudelijk goed op de hoogte is en veel uit het bedrijfsleven in het onderwijs brengt”, vertelt Peter. “Iemand die snel inpasbaar is, kwaliteit levert en resultaat boekt. Dat is allemaal uitgekomen.”

Dezelfde taal

Ireno ging enthousiast aan de slag met de derdejaars studenten met de thema’s serverbeheer, informatiemanagement, servicemanagement en databaseontwikkeling. “Ireno heeft het echt perfect gedaan. Hij sprak zowel de taal van het onderwijs als die van het bedrijfsleven en maakte goed contact met de studenten”, aldus Peter.

Goede sfeer

De deur van Ireno’s leslokaal stond altijd open. Voor Peter was dit een uitnodiging om regelmatig even naar binnen te kijken. “Ik zag dat de studenten goed meededen. Er was een goede sfeer, rust en onderlinge interactie. Ik heb meerdere studenten gesproken en ze geven allemaal aan dat ze de lessen als zeer prettig ervaren hebben.” Zelf is Peter gecharmeerd van de eigen didactiek en pedagogiek die Ireno toepaste in zijn lessen. “Hij gaf de studenten zelfvertrouwen en geloof in hun eigen kunnen.”

Nieuwe wervingsstrategie

Als er in de toekomst een vacature openstaat, of er aanvulling op een specifieke IT-expertise van pas komt, dan hoeft Peter niet lang na te denken. “De ervaringen met Isential zijn positief en de prijs-kwaliteitverhouding is goed. Ik zou de IT-docenten van Isential zeker weer inschakelen.”