Topwerk: van trainer naar ondernemer

Beginnen als trainer, maar hier zó enthousiast over zijn dat je jaren later je eigen, succesvolle trainingsbureau runt. Dat is het verhaal van Yvonne Dijk, eigenaar van Topwerk. Haar bureau specialiseert zich in praktische Microsoft(365)-trainingen, waarbij cursisten heel praktisch aan de slag gaan met eigen taken en bestanden. Na afloop passen zij daardoor vol zelfvertrouwen hun kennis toe in de praktijk. Al jarenlang zet Yvonne de trainers van Isential in bij haar opdrachten. We gingen met haar in gesprek over het ontstaan van Topwerk en de samenwerking met Isential.

Aan de slag als IT-trainer

Topwerk bestaat in januari meer dan 20 jaar en daar is Yvonne maar wát trots op! Maar hoe is ze begonnen in deze branche? “Ik ben, na diverse ICT-banen in deze branche, begonnen als Microsoft-trainer bij Totrax, de voorganger van Isential. Trainen is leuk en boeiend, zowel het overdragen van kennis als ook de groepsdynamiek.

Zien dat jouw kennis een toegevoegde waarde heeft, dat je mensen verder kunt helpen en zij er blij van worden: dat geeft een goed gevoel. Echter ben ik van jongs af aan een ondernemer in hart en nieren en ben dan ook vrij snel voor mezelf begonnen met Topwerk. Topwerk staat voor trainen tot op de werkplek. Dit houdt in dat we heel praktisch trainen en dat onze cursisten na afloop precies weten hoe zij snel en veilig hun werkzaamheden uitvoeren.”

Partner in crime

Topwerk is een relatief kleine organisatie en hierdoor uniek in haar aanpak. “Topwerk bestaat uit een klein team met medewerkers. Zo werk ik onder andere nauw samen met Bastiaan, mijn trouwe rechterhand. Samen met het team runnen we Topwerk en dat is een groot succes! Omdat we een relatief klein bedrijf zijn, zijn we flexibel en is het contact met klanten heel persoonlijk. De lijntjes zijn kort en de betrokkenheid is groot. We zijn echt een partner voor onze klant.”

Samenwerken met professionals

Voor alle werkzaamheden die buiten het werk van Yvonne en Bastiaan vallen, huren zij externen in. “Ik zit niet te wachten op heel veel personeel. Daarom werken we samen met verschillende professionals. Trainers, marketeers, accountants, juristen: allemaal gespecialiseerd in wat zij doen. We hebben met iedereen een sterke band en ik zie hen, net als klanten, eigenlijk als collega’s. Topwerk is niet van de korte termijn. We bouwen graag relaties op en geven veel om langdurige samenwerkingen.”

Maatwerktrainingen en workshops

“We trainen medewerkers en teams van bedrijven met meer dan vijftig werkplekken. Hiervan is een heel groot deel overheid. We verzorgen praktische trainingen en workshops, met als hoofddoel plezierig en effectief werken. Door een goede inventarisatie van de leerdoelen vooraf, kunnen we de training volledig laten aansluiten op de praktijk van de medewerker(s). Daarnaast hebben we een scala aan effectieve workshops samengesteld, aan de hand van slimme tips en trucs.

Topwerk verzorgt zowel groepstrainingen, als individuele trainingen. Deze laatste noemen we werkplektrainingen, die aansluitend op een groepstraining gevolgd kunnen worden. Tijdens de werkplektraining ga je met de trainer aan de slag in je eigen praktijk waarbij je het geleerde direct toepast in jouw praktijk(bestanden).”

Ruimte voor groei

De samenwerking tussen Topwerk en Isential bestaat al acht jaar en bevalt heel goed. Bijna alle trainers die Yvonne inzet, komen bij Isential vandaan. “Ik heb een hele nauwe samenwerking met Isential. Ik communiceer veel met Paul, de planner van Isential, die precies begrijpt wat ik nodig heb. Ik plan namelijk graag vooruit; als de klant iets aangeeft, check ik direct de beschikbaarheid van trainers en wat onze opties zijn. Zo kunnen we snel schakelen en knopen doorhakken. Paul is gelukkig ook zo en hij helpt mij hier, nog steeds, enorm bij!”

De IT-trainers van Isential

We vroegen Yvonne hoe het is om samen te werken met de trainers én hoe het contact verloopt. “Dat gaat heel goed. De planning pak ik op met Paul, maar verder heb ik rechtstreeks contact met de trainers over hun opdrachten. Voorafgaand stuur ik ze een overdracht met de afspraken die met de klant zijn gemaakt, daarna laat ik het los.

Ze zijn professioneel genoeg om het vanaf dat moment over te nemen. Tijdens en na afloop van het traject hebben we natuurlijk nauw contact met elkaar over de voortgang en evalueren we het resultaat. Het zijn allemaal verschillende karakters, maar wel met de juiste ervaring en passie voor hun vak. Ze vinden het echt leuk om iemand iets uit te leggen, dat merk je meteen.”

Ook IT-trainers inhuren?

Yvonne sluit af met een mooie conclusie: “Ik ben heel blij met de samenwerking en ik kijk uit naar een langdurig vervolg!” Ben jij ook op zoek naar IT-trainers die je flexibel kunt inzetten?

Naam
Privacybeleid